De waarde van een voorspellend analytisch model

31/10/16

Hoe pas je een voorspellend analytisch model correct toe? Vandaag de dag hebben we een enorme berg aan gegevens verzameld, en daar komen dagelijks weer nieuwe data bij. Deze data is van grote waarde, niet alleen voor organisaties, maar ook voor het grote publiek. Een veel gebruikte methode van datawetenschappers om nuttige informatie uit die… Read More »

Analyseer je analytics

08/09/16

‘Eat your own dog food’ en ‘practice what you preach’. Dit zijn voor mij favoriete uitspraken. Als je ergens in gelooft, dan moet je het ook kunnen bewijzen. In mijn dagelijkse praktijk, die bol staat van data en analyses, hebben we dit gegeven echter te lang kunnen negeren. Maar nu is het moment toch echt aangebroken… Read More »

De huidige status van Predictive Analytics

11/07/16

Tijdens de Strata conferentie begin juni in Londen had ik het genoegen om een ​​aantal gedachten over de huidige toestand en de uitdagingen van predictive analytics uit te wisselen met Jenn Webb – O’Reilly Radar managing editor voor Design, Hardware, Data, Business en Emerging Tech spaces. We hebben gesproken over een aantal onderwerpen met betrekking tot… Read More »